Ness
per en 24 Març 2014
643 Vistes

L'altre dia estàvem comentant a casa les propietats diferneciadores del "sabadellenc" que no és tant diferent de la resta de Catalunya. Parlàvem de l'estrep o pega dolça -una substància obtinguda de l'arrel de la regalèssia-.

Vés per on, ahir que vaig dinar malament perquè qualsevol cosa em produeix acidesa, vaig sortir a caminar.

Vaig arribar al centre de Sabadell i hi havien unes paradetes de penjar "artesanal" i un herbolari. Allà tenien a bon preu, troncs de regalèssia tendra. (Per la Festa Major o altres esdeveniments, l'arrel aquesta te la fan pagar a 5 €, mentre aquesta parada estava a 2 €!!!- i en vaig comprar.

El seu gust gairebé oblidat em va portar al passat.

Anava a una herbolària que feia cara de bruixa -el tòpic iconogràfic- però que hi entenia molt de plantes i em solia vendre de tant en tant, troncs de regalèssia. Recordo que anava per  modes.

Aquell gust refrescant d'anar rosegant i estovant aquell tronc tendre...sensasional!

Sabia per què ho havia llegit en alguna banda, que anava bé per la digestió. És un anti àcid potent. I a més va bé pel restrenyiemt. Eureka!!

Però cal anar en compte. Amb les plantes igual que amb els medicaments, té contraindicacions. Menjar-ne massa també és perjudicial.

Però el gust...de ser petita i entrar en aquella botiga carregada d'aromes, s'ho valia.

Publicat a: Reflexions
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
ara,com el metge em va dir que estava un pel baix de ferro,estic molta estona xarrupant la barana del balcó.
26 Març 2014
marcus
Proba amb l'acer, et durarà més.
27 Març 2014
Ness
hahahahahah
27 Març 2014
miquel pubill
l´acer,el trobo un pel salat...
27 Març 2014