login
Inicia sessió

register
Registra't

Pell de ceba

El poder de la Música

Ens diu la llegenda, el mite o la història, que al poblet de Hamelin estava infestat de rates que ho devoraven tot -podríem dir-ne polítics, també- i, que van trobar la solució. Un dia es va presentar un desconegut que va començar a tocar amb la flauta i una melodia estranya i les rates van sortir i, inexplicablement el van seguir fins al riu on es van ofegar.

Diuen que la música és l'única cosa que es no es perd mentre ets viu. Ahir ho vaig poder comprovar. Ahir vaig anar a casa de la mare de la xicota del meu germà. Aquella dona està desconnectada del món. Menja, dorm molt, no parla però... quan coneix una música que l'ha fet vibrar quan encara hi era, s'emociona. Vaig anar a estudiar les obretes que passaré, per darrera vegada, amb piano, a classe de clarinet. Entre elles hi havia Tosca, È lucevan le stelle. La va murmurar; li queien les llàgrimes i tot. (I això que no em va sortir gaire bé: no tinc agilitat i no és en so de clarinet sinó transportat a tessitura de Chalumeau!).

Després va sentir Els Segadors. Fins i tot es va aixecar de la cadira, amb els braços enlaire. Ella, que abans de morir-se-li el marit havia estat tan calatanista, en aquells moments, tornava a ser viva.

Certament, això és el poder de la Música! Tornar a la vida.

Comentaris (3)05-06-2011 20:05:01CLARINET

marina7fcbmarina7fcb blog, 05-06-2011 22:36:24

que bonic, doncs sí, la música sempre ens acompanya als bons i mals moments

gripaublaugripaublau blog, 05-06-2011 22:49:38

Sí, la música fa aquestes coses. Jo també ho he vist, potser no amb tanta intensitat però sí petits miracles.

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 06-06-2011 13:00:46

Un neuròleg que va sortir a "Singulars" va dir que la música estimula el cervell i fa que aquest no es deteriori tan de pressa. Era en Nolasc Acarín...
Va ser molt bonic....

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: