Ness
per en 22 d'Abril 2014
534 Vistes

no fa estiu ni dues primavera.

Sé que hauria de penjar-ho a Facebook però allà en conec una que hi sucaria pa.

I no és el que pretenc.

Avui he anat a comprar menjar pels afamats felins i mentre m'esperava que em toqués a pagar a la caixa del Supermercat, m'he trobat un "xarnego" que m'ha dit: Vigila, que poden relliscar..., perquè a més del menjar per a la Mona i el Nóvio, he comprat flocs de civada. Sí, el paquet de 4 kg és de plàstic i els de civada, de cartró. I evidentment, podien relliscar.

I per estar-ne segur, m'ha recalcat: Es diu així, en català, RELLISCAR?. Sí sí...

Ha estat l'única persona de parla Castellana que ha tingut interès de saber com es diu en català.

Ha reconegut que el parla poc, el català, però sempre que pot -perquè deu viure en barris espanyols- el practica i fa veure als seus néts que ells han d'estudiar la llengua de Catallunya, que és la pròpia del país; que si hi ha voluntat se'n pot aprendre moltes, inclosa, el català.

O que de petit va anar amb els seus pares a  França i allà va aprendre una mica de francès però ara l'ha mig perdut. Quan va arribar a España, li van prohibir que estudiés el francès i que el parlés. Però què cony, si és tant important el català o el francès com l'espanyol!

Ja sabem que hi ha una organització anomenada Súmate, però molts catalans de debò no ens creiem que sigui altruista, per aconseguir la independència. Que són poc clars i que ens imaginem que la contrapartida serà mantenir el castellà com a llengua oficial. I d'això ja n'estem farts!!!

Com aquest senyor n'hi deuen haver alguns però no tots els de Súmate ja que sempre en trobarem d'interessats.

Publicat a: Reflexions
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
tens raó
22 d'Abril 2014
marcus
Consten de trobar aquests
24 d'Abril 2014
Ness
costa de trobar una agulla en un paller
24 d'Abril 2014