Ness
per en 20 Febrer 2015
709 Vistes

El meu germà està fent una substitució en un institut de Terrassa. Can Jofresa. És un dels instituts que vessa d'escòria espanyola i inadaptats. Alumnes majoritàriament estrangers amb molt poques o nul·les ganes de fer res a l'aula.

Per fi se l'havia de trobar. Un alumne que NO porta mai els materials corresponents a la matèria d'estudi. Això ja passava al IES Junqueras de Sabadell, però aquest, és corregit i augmental. Tingueu-lo present: Can Jofresa.

Un alumne de primer, d'uns 12 anys, se li va rebotar perquè no volia fer res i a més molestava.

Al final, quan ja no va tenir arguments li va endossar al meu germà: HABLAME EN ESPAÑOL, ESTAMOS EN ESPAÑA, COÑO!

Això sí, jo li hagues dit. Perdona noi, t'has equivocat, la llengua vehicular d'aquest institut és el català; si vols que et parlin en espanyol hauràs de demanar als teus pares que se'n tornin d'allà on van venir. Sàpigues també, que allà on vagis, t'obligaran a fer el mateix que en aquesta aula. I què els diràs? Hablame en catalán?

Lamentablement, el meu germà només se li va acudir, a part de fer-lo fora de l'aula, dir-li que estàvem  a Catalunya i aquí es parlava Català.

Català és la llengua pròpia de Catalunya: Única i Oficial.

Publicat a: Reflexions
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
no, ja s'ho faran... tenen una constitució tan restringida, que quan perdin la nacionalitat catalana no podran recuperar la seva, l'espanyola. Em fa una il·lusió!!!!
24 Febrer 2015
miquel pubill
ostres...
24 Febrer 2015
Ness
heheheheh
25 Febrer 2015
miquel pubill
jo també tinc aquesta il-lusió...
25 Febrer 2015