Ness
per en 22 Agost 2013
995 Vistes

Dear Paavo Järvi. El traductor Google més d’una vegada m’ha jugat una mala passada traduint, per tant, t’escric en català. Si tens prou interès per saber què t’escric, podràs comprovar amb pell pròpia quines limitacions té aquesta mena d’eina....

D’on vas treure el pianista?

Dolentíssim excepte amb les cadències i l’Art de la Improvisatòria. Molt pitjor que Buchbinder amb Brahms. Almenys aquest, Mozart l’interpreta bé....

El primer i segon moviment, des del punt de vista pianístic, era massa uniforme.

Pel que fa a TU i a la manera de dur l’orquestració, totalment decebedora. Tranquil, jo no sóc un gos rastrer ni llepa culs –com la majoria dels teus fans- que t’alabarà encara que no t’ho mereixis, sóc humana i per tant, raono....Amb la teva mania d’aplicar les mateixes pautes orquestrals de Beethoven a la resta de compositors, aquí no t’ha funcionat. Preferiria pensar, que els micròfons no van estar a l’alçada, però la flauta i l’oboè sonaven massa fort. Mozart no és Bruckner.

I parlant de Bruckner... Impressionant però vas retallar el darrer moviment. Entre les ombres misterioses hi havia d’haver aparegut l’Amén de Dresden que Wagner utilitza en la seva òpera Parsifal. Totes les versions que he escoltat, hi eren...serà un altre invent dels teus....? Jo l’esperava! A Donostia (San Sebastian), encara la faràs més curta?

Ah...hi ha una pianista georgiana (Tblisi 1987) que va guanyar un tercer premi al concurs a Santander, (Paloma O’Shea Santander International Piano Competition (2012) España, va tocar el número 21 de Mozart fantàsticament bé i de ben segur que la crítica, crême de la crême, que tu llegeixes no li donaria cap mèrit. Si vols més informació, la tens al Facebook mateix –pàgina oficial-. Tamar Beraia. És pianista i no femme fatal, com les que t’acostumes a envoltar sovint.

Parlant d’Euskadi que hi vas demà, al Teatre Kursal de Donostia.

Besarkada eta muxu bat “Nire” Zuzendari...ederra (Usa el diccionari, res de google!, tot i que hi ha alguns errors...)

Noemí

http://lepo.it.da.ut.ee/~svenerik/baski.html

 

Publicat a: Reflexions
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
PERFECTA!!!
22 Agost 2013
Ness
és la veritat!
23 Agost 2013
miquel pubill
segur que li cou,però ho ha d´acceptar
23 Agost 2013
Ness
tranquil, té massa orgull i no s'ho llegirà
23 Agost 2013