Ness
per en 8 Març 2015
697 Vistes

Els àrabs tenen una dia: "per què perdre el temps parlant si amb quatre bales ho soluciones". Els espanyols/castellans tenen més d'àrabs que els catalans. Per això ens avenim tan poc. Preferim distreure'ns xerrant de mil postures diferents, com un  kamasutra dialectal.

I això és el que he fet i, per cert, m'he penjat una medalla on tohtom sense saber què diu, repeteix com un lloro els lemes de les cúpules dels partits "majoritaris" i presumptament "independentistes". El castellà ha de ser una llengua cooficial. Però us preguntat què passaria si ho permetéssim? Que ens quedaríem pitjor que ara.

Veiem-ho.

Tot va començar amb unes declaracions d’ERC i per reblar el clau vaig afegir:

amb el castellà de cooficial... per a mi ja estem bé tal com estem, traïdors!

Amb aquesta declaració d’intencions vaig aconseguir que algú es fixés amb mi. Continuem que no ha estat res. Qui m’ha fotut més canya sense ser-ne conscient és un tal E. G. A., que repetint com un lloro, el que es ve dient per les xarxes socials o tot el que repeteixen els polítics afins, fins a l’extenuació perquè ens fem nostre el seu discurs:

No em cansaré de dir el de sempre. Facin vostès les lleis que jo faré els reglaments per a la seva aplicació. Em sembla que és prou clar, no?

No ho ha entès i, jo endavant: Amb un perdona, ell ha desfet el discurs de lloro.

Pensa-ho bé. El català en teoria és cooficial. Com s'aplica aquesta cooficialitat? Nosaltres podríem fer el mateix si el castellà fos cooficial. No són les lleis les que em fan por ans les formes d'aplicar-les.

I jo tornant a la defensiva. Primer assalt.

Si, el castellà a les escoles en un 25 % per família que ho demana mentre la resta es fot.
Si els dónes un dit t'agafen un braç.
Si volen castellà, que marxin a Castella. Catalunya només hi ha de ser el català. Que potser alemanya tenen el turc com a cooficial i, mira allà és la llengua més parlada, oi que no... perquè nosaltres ens hem de vendre al nostre antic amo, perquè hi ha molts colons que la parlen? Ja ho he pensat prou. Pensar fa tonto, es diu...

Ell no s’ha donat per vençut.... una mania de com s’apliquen les lleis però va amb el fanal apagat.

Si us plau, estic essencialment d'acord amb tu, però m'agradaria que llegissis amb atenció el que dic. Sigues més subtil. No és qüestió de qui té la raó, sinó de qui té el poder i de qui aplica les lleis.

Deixa d’aplicar lleis, les vols veure de prop? Segon assalt!

A veure, t'ho diré d'una manera més legal.
Als instituts la llengua vehicular és el català però si et ve un alumne que et fa un examen en castellà, t'has de fotre.
Ara anem a la llei.
A tota constitució hi ha d'haver una tutela de drets, que en el nostre cas s'assemblaria al síndic de greuges d'ara. No hi hauria "constitucional" perquè no seríem un estat federal. OK?
La tutela de drets seria perquè si algú es passa de la ratlla sigui sancionat, com el TC espanyol.
Si hi posem el castellà com a cooficial i tu t'ho passes per l'entrecuix, hi pot haver algú, amb tota la raó, que et posi una denúncia a Tutela de drets perquè els drets dels espanyols se'ls tingui en compte...
Com veus ara la cooficialitat. Com sempre. Com ara i serà sempre. Les de perdre nosaltres. Només català llengua pròpia i oficial! Ep. T'ho diu algú que s'ha barallat amb lleis i constitucions per fer-ne una...
.

Un tret de submissió i acatament a la meva raó de sobreviure lingüísticament i legalment. Català única llengua oficial.

 

D'acord.

Publicat a: Reflexions
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
no en saben
30 Març 2015
miquel pubill
d´on no n´hi ha,no en raja
30 Març 2015
Ness
exacte, per a mi que es perden abans de respondre
30 Març 2015
miquel pubill
que hi vols fer!!!
30 Març 2015