login
Inicia sessió

register
Registra't

Pell de ceba

Cala Maria

Avui he anat a comprar roba d'abric i per fer temps, he passejat una mica, però sempre que hi passo, em ronden certs records de la infantesa que no puc esborrar.

Ma mare anava a casa d'una "amiga" que mai es dignava, quan va poder -quan se li va morir la mare amb feridura- venir a casa nostra. Ella deia mandra, però jo crec que era una altra cosa. Sobèrbia. Nosaltres érem inferiors. Ningú treballava, jo anava al cole i, el meu pare estava a l'atur. Ella tenia una filla que anava al cole de monges; una era hippy (trastorn bipolar no diagnosticat) molt moderna que mai va acabar el BUP i, la del mig, endarrerida. Se'n van adornar tard que era diferent. Sempre repetint, amb profes de repàs, res. Al final la van portar a una escola especial que els ensenyaven aptituts manuals per acabar treballant en una bugaderia industrial. Això sí també és moderna, té un pis i el comparteix amb un noi que està pitjor que ella -mèdicament-. Això sí, la seva sobèrbia només afedctava als altres, ella era la perfecta.

Al vespre, quan ma mare marxava, demanava a una de les seves tres filles baixar a comprar llet a cala Maria. Ella estava cansada. Es queixava que l filla petita era una "gandula". S'ajassava al seu llit, després dels deures, i d'allà no la treies. La hippy no hi era mai a casa, va marxar tenint 14 anys. I l'endarrerida hi anava romancejant. Al final, o solia acompanyar la filla petita que no ens portàvem tants anys.

-Un litre i mig!

Les mesures eren de metall pintat o plàstic.

La Maria, a més de llet, venia tomàquets.

Encara recordo els entrepants de barra, pa amb tomàquet i pernil dolç que ens fèiem per berenar. Boníssims.

Ara, quan hi passo, hi penso amb la senyora Maria. Al seu lloc hi ha un restaurant....

Comentaris (1)16-01-2016 22:35:09ANECDOTARI

miquelpugamiquelpuga blog, 16-01-2016 23:16:22

bons records...més o menys.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: