login
Inicia sessió

register
Registra't

Pell de ceba

Néixer amb la flor al cul

Un conegut m'ha dit a mode de retret que a la Universitat Pompeu Fabra està ple d'endollats.

No cal ésser un ressentit per saber que TOTES les universitaats Catalanes i estrangeres -d'espanya- està ple d'endollats.

La LOCE justament volia acabar amb el clientelisme de certes universitats. Si queies bé, tot fent el doctorat, t'hio podies apalancar in saecula!

Tampoc cal anar a les Universitatts... Hi ha museus que només hi entres per coneixences, si no ets de l'olla o de la ceba catòlica -o ésser una gata maula- és impossible entrar-hi. Una mica funciona com els jutjats espanyols. Ells posen ls bases perquè sembli de debò, però les places ja estan cobertes abans de començar.

El problema és saber el dimoni on geu i tenir moooooooooltes amistats. Jo no en tinc, ho assumeixo. Et diuen, que has de fer vida social, però quen aquesta vida social t'exclou perquè o no els caus bé o simplement no et poden treure res, no te'n pots beneficiar de res.

Hi ha gent, massa, algunes ex-companyes meves de la uni que han treballat en immensos llocs, museus sobretot però tot gràcies a la targeta de visita "Les Alzines"* i ésser un llepa capellans. Sense això i -una cara més dura que el marbre i molta hipocresia- en comptes de merda, llueixen una perenne flor al cul.

I que vagin dient, porta CV.... si no tens padrins....

* escola de l'Opus de Girona...

Comentaris (3)07-06-2015 15:27:30ALTRES

Ratas

Els missatges subliminals per qui els sap llegir poden ser molt explosius.
Els del "PP de Ripollet" l'han feta grossa. Als cartells disposats al pont travessa la C-58 i el Ripoll, et diu: MÁS LUZ i MENOS RATAS.
Si els anglesos en comptes de anomenar "Rato" li diuen Rata, menos Ratas, ja sabem a qui va destinat, oi? Perquè els lladres i les rates de claveguera, són ells mateixos, els que fan la pulicitat....
Menos Ratas... això. No votar-los.
Comentaris (4)23-05-2015 14:10:23ESPANYOLADES

"Tornar el dilluns"

Titulo el post amb un títol d'un poemari de Jordi Julià, professor de literatura Comparada de l'UAB. Tornar el dilluns.

Era un poemari "bilingüe" i no sé què dir perquè tan en català com en castellà es llegia bé. Vull dir que no sonava estrany com sol passar amb les traduccions.

Tornar el dilluns o simplement "dilluns" per a mi és un camí a l'esperança o al malson.

Dilluns, després de 6 anys d'atur forçós, han tornat les aules.

Començo. Estava al caure... I divendres a les 15 hores, em van trucar d'Ensenyament. "Estàs disponible?", em van preguntar. I tant! des de fa 6 anys.

Ara el meu número baixarà l'any que ve. Ja no serà el 2030. Intentaré fer un curs, si pot ser de gestió a l'aula i, això també ajudarà més.

Dilluns.

I som dissabte a la nit i tinc els nervis a l'estómac.

Dilluns.

Tornaré.

Comentaris (15)16-05-2015 22:32:13ANECDOTARI

Llista actualitzada

De tant en tant, s'ha d'actualitzar la llista d'empreses que cal fer Boicot.

L'Hèctor L. Bofill és una de persones que s'aplica la seva medicina. És a dir, que actua contra els poders fàctics NO utilitzant per exemple Abertis-l'empresa del Súpernumerari de l'Opus dei, Alemany- perquè es desplaça en tren d'Altafulla a BCN a fer classes a la Universitat. Tampoc, deixa els estalvis a La Caixa, on un altre supernumerari de l'Opus, en Fainé se'n va de putes amb en Brufal, de Repsol -un altre supernumerari de l'Opus-, ambdós van estudiar al Viaró, un Col·legi de l'Opus.... perquè no té cotxe.

Avui han donat una notícia bomba. L'ex alcalde de Lloret de Mar de CDC s'asseurà al banc dels acusats al TSJC, acusat de beneficiar la Màfia Russa, cobrant sucosos suborns a canvi. Un altre membre de l'Opus. Xavier Crespo.

Ara que vénen eleccions cal desemmascarar qui hi ha assessorant a l'Arturito Mas. Gent de l'Opus Dei -per cert a Bèlgica ja els consideren una secta i són IL·LEGALS!!!!!!- o més o menys, propera. Aquesta gent, curiosament ordeixen un entramat d'empreses en el sector sanitari, d'assegurances mèdiques. Compte amb ADESLAS!!!!! I si voleu portar algun fill o nét o simplement estudiar per fer CV, no aneu al IESE, va ser creat per l'Opus.

http://www.cafeambllet.com/press/?p=17447

I per més informació, demaneu al vostre metge de capçalera, que per favor, NO us receptin res dels laboratoris CINFA*,; el fan a Navarra i segons informacions a què he tingut accés, és "OPUS Pata Negra". Aquesta gent, alguns dels sseus directius, als estius van a rentar-se la seva imatge anant a Kenia a muntar laboratoirs i "ajudar" a la gent, són tant "cristians...!". Hi van amb una ONG anomenada ONAY i amb vincles amb el Col·legi també de l'Opus d'Iruñea, Iribar.

Au, ja podeu estar entretinguts durant una bona estona.

*CINFA ho prenia jo: Fa anticomicials i per a la Pressió arterial.... Ara prenc "Laurak" de Quilogen (Levetiracetam).

Comentaris (10)12-05-2015 19:57:21ESPANYOLADES

No escarmento

Algú em digué que era normal ésser humà i ajudar als altres si ens surt de dintre.

Quan ho fas de bona fe sense demanar res a canvi.

Però en el meu cas, faig tot el que se'm demana que és normal i humà i se n'aprofiten d'una manera escandalosa.

No escarmento.

I a més encara tenen la barra de fregar-t'ho pels morros dient-he que no ets prou eficient, quan per engrescar-te et prometen el cel.
Per què sóc tan ingènua? Què he fet malament?

Comentaris (7)28-04-2015 19:02:32ALTRES

Un dia feliç...

Avui he conegut a una amiga del meu germà.

No és una noia qualsevol, és estoniana.

Ens mig entenem en anglès, amb dificultat. Jo no en sé gens. Ella una mica més que jo i el meu germà junts.

Es diu Milvi però ella vol que li diguem Mil·la.

És una noia fantàstica. Per uns moments he oblidat la mort del professor de Socials però, ha mig aparegut, escoltant un Nocturn de Chopin que ha interpretat el meu germà al piano.

Ara acaba de marxar i m'ha deixat dintre meu un gran buit. Ens avenim molt (ens agrada la mateixa persona a l'intimitat....). Tèoricament i si funciona, acabarà essent la promesa del meu germà i jo la seva cunyada.

També li agradaria que jo, un dia, vagi a Estònia....

P.S. El Nóvio no li ha caigut bé, n'ha marxat però, la Cripta i la Pendeja, els queia la bava.

Comentaris (4)22-04-2015 17:31:29ANECDOTARI

La mort d'un company

La mort d’un company.
Tot el condol als familiars del company assassinat
He estat professora substituta de Socials, sóc professora de Socials i he estat en instituts ple de nanos conflictius perquè molts d’ells viuen en barris conflictius i mai s’havia vist un fet semblant.
L’institut hi van alumnes de classe mitjana on tots o gairebé tots els familiars treballen. No és un institut de classes desafavorides ni famílies desestructurades.
El cas d’avui és d’un nen que a casa seva deu sentir què diuen els pares i no deuen ser precisament uns pares exemplars: l’ètica la deuen tenir al cul i el cervell, si en tenen, deu està podrit.
El nen se l’ha de protegir, diuen.... Un criminal que elaborava llistes de professors i companys que no li queien bé i que manipula armes perilloses? Quina mena de protecció ha de tenir?
Avui li ha tocat aquest pobre professor substitut, com ho sóc jo, i si no fem res al respecte, en cauran d’altres. Es veuran reforçats. Amb 13 anys pots carregar-te qui vols i no vas a la presó: fantàstic, deuen pensar altres com ell.
Vull donar tot el meu suport i calidesa als familiars del company mort, assassinat per l’esquena. I malgrat no estigui a les aules, aquest fet m’ha trasbalsat moltíssim. Em sap molt de greu, company...
Espero que no acabi en no-res i les autoritats judicials no s’ho tirin a l’esquena per no ser competència seva.

P.S.

Rigau diu que estava malalt, la premeditació no entra dintre d'allò que en podem dir malaltia mental.

Comentaris (3)20-04-2015 19:34:07CATALUNYA

Olor de paper

Aquest migdia he anat a Barcelona perquè les dades d'una gestió s'havien esborrat per un problema informàtic.

En un lloc no identificat del Carrer Roger de LLúria hi ha un quiosc com els d'abans.

Records m'han vingut, de la infantesa. Quan passaves pel quiosc que a més de diaris i revistes, podies comprar llaminadures. L'atenció de la quiosquera que sempre et feia algun regalet improvisat.

Però el que m'ha sorprès més ha estat l'olor característica de paper. Les màquimes no les podran suplir mai.

Que continuïn per molts anys.

Comentaris (5)13-03-2015 16:05:19ANECDOTARI

Fent rècords!

Recordo fa un parell d'anys quan vaig descobrir el "gall d'indi", que comentant en un sol post amb en Miquel Pubill vam arribar a la xifra astronòmica de més de 100 missatges o comentaris.

Ara passa el mateix a "Crisantems".

Ja porto uns 33, crec... Arribarem als 100? I també era un poema o una música o les dues coses.

Comentaris (2)12-03-2015 13:10:09ALTRES

Fent neteja

Ja me n'he cansat de la gent que tinc apalancada a "amics" i no interactua, No comenta, no saluda, no felicita i hagi de ser jo, qui es mogui, qui feliciti, qui saludi.

He fet un petit intent, n'he eliminat uns quants, si hi ha més gent que no li interessi estar d'amic, que ho digui. El puc eliminar jo o simplement, que m'elimini ell.

Cansa, i molt!

No m'enfadaré...

Comentaris (9)12-03-2015 13:06:51ANECDOTARI

"Contra bords -i lladres, opcional-"

Els àrabs tenen una dia: "per què perdre el temps parlant si amb quatre bales ho soluciones". Els espanyols/castellans tenen més d'àrabs que els catalans. Per això ens avenim tan poc. Preferim distreure'ns xerrant de mil postures diferents, com un kamasutra dialectal.

I això és el que he fet i, per cert, m'he penjat una medalla on tohtom sense saber què diu, repeteix com un lloro els lemes de les cúpules dels partits "majoritaris" i presumptament "independentistes". El castellà ha de ser una llengua cooficial. Però us preguntat què passaria si ho permetéssim? Que ens quedaríem pitjor que ara.

Veiem-ho.

Tot va començar amb unes declaracions d’ERC i per reblar el clau vaig afegir:

amb el castellà de cooficial... per a mi ja estem bé tal com estem, traïdors!

Amb aquesta declaració d’intencions vaig aconseguir que algú es fixés amb mi. Continuem que no ha estat res. Qui m’ha fotut més canya sense ser-ne conscient és un tal E. G. A., que repetint com un lloro, el que es ve dient per les xarxes socials o tot el que repeteixen els polítics afins, fins a l’extenuació perquè ens fem nostre el seu discurs:

No em cansaré de dir el de sempre. Facin vostès les lleis que jo faré els reglaments per a la seva aplicació. Em sembla que és prou clar, no?

No ho ha entès i, jo endavant: Amb un perdona, ell ha desfet el discurs de lloro.

Pensa-ho bé. El català en teoria és cooficial. Com s'aplica aquesta cooficialitat? Nosaltres podríem fer el mateix si el castellà fos cooficial. No són les lleis les que em fan por ans les formes d'aplicar-les.

I jo tornant a la defensiva. Primer assalt.

Si, el castellà a les escoles en un 25 % per família que ho demana mentre la resta es fot.
Si els dónes un dit t'agafen un braç.
Si volen castellà, que marxin a Castella. Catalunya només hi ha de ser el català. Que potser alemanya tenen el turc com a cooficial i, mira allà és la llengua més parlada, oi que no... perquè nosaltres ens hem de vendre al nostre antic amo, perquè hi ha molts colons que la parlen? Ja ho he pensat prou. Pensar fa tonto, es diu...

Ell no s’ha donat per vençut.... una mania de com s’apliquen les lleis però va amb el fanal apagat.

Si us plau, estic essencialment d'acord amb tu, però m'agradaria que llegissis amb atenció el que dic. Sigues més subtil. No és qüestió de qui té la raó, sinó de qui té el poder i de qui aplica les lleis.

Deixa d’aplicar lleis, les vols veure de prop? Segon assalt!

A veure, t'ho diré d'una manera més legal.
Als instituts la llengua vehicular és el català però si et ve un alumne que et fa un examen en castellà, t'has de fotre.
Ara anem a la llei.
A tota constitució hi ha d'haver una tutela de drets, que en el nostre cas s'assemblaria al síndic de greuges d'ara. No hi hauria "constitucional" perquè no seríem un estat federal. OK?
La tutela de drets seria perquè si algú es passa de la ratlla sigui sancionat, com el TC espanyol.
Si hi posem el castellà com a cooficial i tu t'ho passes per l'entrecuix, hi pot haver algú, amb tota la raó, que et posi una denúncia a Tutela de drets perquè els drets dels espanyols se'ls tingui en compte...
Com veus ara la cooficialitat. Com sempre. Com ara i serà sempre. Les de perdre nosaltres. Només català llengua pròpia i oficial! Ep. T'ho diu algú que s'ha barallat amb lleis i constitucions per fer-ne una...
.

Un tret de submissió i acatament a la meva raó de sobreviure lingüísticament i legalment. Català única llengua oficial.

D'acord.

Comentaris (41)08-03-2015 17:59:12CATALUNYA

Les de perdre

Hi ha molta gent que no sap de què parla.

Parla com ho fa la majoria de polítics, manipulant i venent-nos la moto.

Castellà com a cooficial i santes pasqües. I nosaltres farem el que ens doni la gana. Però s'obliden que a tota constitució hi ha la tutela de drets, com una mena de Síndic de Greuges del nostre. Serveix per garantir els drets de tothom. Si hi ha cooficialitat del castellà vindran els xarnegos bel·ligerants i posarant una denúncia al Suprem català per incompliment de la constitució. Això en l'ensenyament o en qualsevol altra activitat que es pugui fer en castellà.

Si només fem uníca llengua oficial al Català sí que podrem fer el què ens convingui.

Ara tot i essent el català llengua vehicular a escoles o instituts, ens pot venir un alumne que respongui les preguntes en castellà i nosaltres no poder-hi fer res.

Aquest és el país que volem?

Amb la cooficialitat del castellà a la nostra pàtria independent serà com ara, sempre tindrem les de perdre.

Comentaris (9)02-03-2015 18:34:48CATALUNYA

Com el títol...

El meu taló ha tornat a ser com el títol del blog: Pell de ceba.

Hiperqueratosi. Per augment de pes i més cremetes.

No en tenia prou amb la Seborrea que certa persona me la provocava per les ximpleries recurrents que surten de la seva boca d'adolescent....

D'aquí ve el títol, d'aquí els orígens de flog.

Una Eternitat.

Comentaris (14)25-02-2015 22:21:48ANECDOTARI

"Estamos en España!!"

El meu germà està fent una substitució en un institut de Terrassa. Can Jofresa. És un dels instituts que vessa d'escòria espanyola i inadaptats. Alumnes majoritàriament estrangers amb molt poques o nul·les ganes de fer res a l'aula.

Per fi se l'havia de trobar. Un alumne que NO porta mai els materials corresponents a la matèria d'estudi. Això ja passava al IES Junqueras de Sabadell, però aquest, és corregit i augmental. Tingueu-lo present: Can Jofresa.

Un alumne de primer, d'uns 12 anys, se li va rebotar perquè no volia fer res i a més molestava.

Al final, quan ja no va tenir arguments li va endossar al meu germà: HABLAME EN ESPAÑOL, ESTAMOS EN ESPAÑA, COÑO!

Això sí, jo li hagues dit. Perdona noi, t'has equivocat, la llengua vehicular d'aquest institut és el català; si vols que et parlin en espanyol hauràs de demanar als teus pares que se'n tornin d'allà on van venir. Sàpigues també, que allà on vagis, t'obligaran a fer el mateix que en aquesta aula. I què els diràs? Hablame en catalán?

Lamentablement, el meu germà només se li va acudir, a part de fer-lo fora de l'aula, dir-li que estàvem a Catalunya i aquí es parlava Català.

Català és la llengua pròpia de Catalunya: Única i Oficial.

Comentaris (7)20-02-2015 13:06:17ESPANYOLADES

Estruc avall

Quan passo pel Carrer Trafalgar de Barcelona em vénen uns estranys records.

Records d'antigues manifestacions, de seguiments a la secreta; de com identificar-los: En una avinguda deserta, trobar algú on no para cap autobús o llegint el diari. Alguns entesos deien que eren dies que no els importava ser vistos per la gent, que en moments clau ja sabien confondre's amb els manifestants i provocar molt de mal.

Estava amb quatre desgraciats de l'antiga MDT, JIR o qualsevol altre nom, de tant que en tenien. En un moment donat, hi va haver una càrrega policial i jo, com un be desorientat, els vaig seguir. -No conec Barcelona i menys de nit-.

Pregunta clau: Si algun membre dels gossos m'agafés, algú de vosaltres intentaria alliberar-me'n?

Ningú no va respondre fet que vaig deduir, que ningú NO mouria ni un dit per mi. Encara que hi anés a perdre el temps fent pancartes, pintant lemes que ni ells es creien, vaja, fent sectarismes perquè ells no volien que el seu dogma no sortís a la llum fins que no hi hagué cap partit residual que els volgués per omplir llista. Llavors s'acabaren les idees i els sacrificis per Catalunya. Ara van tenir l'afany de poder. Això sí, la seva antipatia vers a mi que destilaven alguns, es va convertir en una cordial alegria i educació. Simplement els vaig ignorar.

Abans no volien que votessis al Parlament amb la idea estúpida dels anarquistes del 36 que, els polítics no solucionarien els teus problemes. Des que van sortir escollits i van dir "bona nit palestina, Bona nit Catalunya", la cosa va canviar molt. Més ben dit, ara s'apunten a tot on poden treure diners i ficar el nas arreu.

La col·laboració o ser simpatitzant a un partit o grup adoctrinat em fa molta por perquè molts no valoren la teva dignitat i encara menys la teva desinteressada ajuda...et manlleven les idees perquè uns altres les signin en nom teu.

Ja he escrit massa sense res a canvi (El Punt) i al final, tal com està la política, només cal que recullin les meves cendres.

*Estruc és un carrer abans de plaça Catalunya.

Comentaris (6)09-02-2015 17:10:15CATALUNYA

Pàgines: 1234567891045  <>