login
Inicia sessió

register
Registra't

Pell de ceba

Amb Música, el Nadal...

[https://www.youtube.com/watch?v=muiK_0XWR-Y]

Amb unstruments originals, ho trobareu diferent....

Comentaris (1)24-12-2016 16:05:08MÚSICA

Catalans i no catalans

Quan estudiava a l'institut als 90, concretament, Batillerat Artístic per tal de No fer més hores de castellà, a les assignatures comunes, s'observava una curiosa divisió entre els meus companys. Els catalans -vull dir que parlaven català habitualment- i els no catalans -els espanyols que no parlaven català 'porque no les daba la gana'-, s'asseien separats. Catalans a una banda i espanyols, a l'altra banda de l'aula.

Això ho he anat veient en instituts on el % d'estudiants era proporcional en matèria nacionalo-lingüística. Allà on sols hi ha espanyols, és inexistent aquesta pràctica.

Al 2007, es va fer a Barcelona unes xerrades sobre unes convivències entre Israelians i 'Palestins' a Catalunya. Abans de començar la xerrada, cada grup nacional, s'estava per grups, separats, tal com ho vivia jo a l'institut mentre estudiava.

Ara, des que en Pasqui Maragall i el renegat 6 ales, ens van omplir els Mossos de merda espanyola, també es dóna aquest fet. Els xarnegos van al seu grup d'espanyols a fer el que sigui -feina de vigilància preventiva o a beure quelcom en un bar- en grups separats i, els catalans, també.

El més divrtit de tota aquesta observació ha estat que els mossos espanyols, sovint de camionetes d'unitats mòbils, solen ser menys refinats i van al primer cafè de xarnegos que troben al seu recorregut; mentre que els catalans s'hi miren més. L'exemple que poso és dels Mossos de l'ABP de Mollet, on a tocar de la Comissaria hi ha un hotelet. Els catalans van allà!

El què em comentava un conegut: allà on hi ha conflicte nacional, -o lingüístic- els membres del grup ètnic se separen. I això ho deia mentre ens esperàvem per entrar a escoltar les vivències artificials entre àrabs i jueus a Barcelona.

Ell descobria la sopa d'all, però qui no vulgui veure aquesta realitat a Catalunya, viu enganyat per la "Revolució dels somriures" i tots els catalans que es mengen la pastanaga que els endossa ANC i CDC i ERC.

Comentaris (0)18-12-2016 22:18:54ANECDOTARI

Kaaaaixo!

Era la salutació d'un bidell de quan estudiava a l'institut. Kaaaaaixo -hola, en èuscar- i al final, va ser el nostre motiu per referir-nos a ell.

Anant a Terrassa he descobert un restaurant de nom KAIXO i, cada vegada que hi passo, penso amb ell.

Comentaris (4)23-11-2016 19:35:12ANECDOTARI

Mà, muntanya i Cudî

No és una mà qualsevol.

Té 28 primaveres amb un sol radiant.

Ulls verds, un noi entranyable.

Que estima el seu país, ocupat com el nostre i, lluita per expulsar els enemics.

Una mà com la meva, fràgil. La valentia cap a la llibertat és la força que ho mou tot.

Una mà que m'obrirà el seu país.... una mà amiga, d'un amic que té per nom una muntanya.

Comentaris (2)18-11-2016 17:42:34ANECDOTARI

C'S top ten

A l'institut on intento fer classe està ple de C'S. El cap d'estudis, un membre de l'equip directiu, parla en castellà als alumnes. Només a ell li fan cas. Si una profe m'ajuda amb el merder de la informàtica a l'aula, també se'ls adreça en castellà i tothom calla. Excepte la coordinadora de 2n, que els parla en català....

Jo sóc l'única que ho faig en català. Sóc la "irreduptible" i tots em fan la vida impossible...

Comentaris (3)24-09-2016 13:54:06ESPANYOLADES

Ha tornat...

el nom del bloc almeu peu dret.

Pell de ceba: Hiperqueratosi per sobrepès.

Tothom em diu: però si estàs prima...

Amb 52 kg no hotinc, per tant, és el pes de cintura en avall.

Comentaris (0)13-07-2016 19:35:48ANECDOTARI

Vermella....

telefònicament. Després de veure com el manual policial de les col·laboracions ciutadanes havien quedat en un no-res, avui en dues trucades misterioses de números desconeguts, han revifat la meva esperança o podríem dir, UTILITAT.

M'han trucat dels Mossos. Volien verificar la meva "declaració" que els vaig enviar electrònicament. Ha estat tan forta la sorpresa, que jo mateixa i la gent que passava on era jo, devia pensar que m'havia tornat una bola de foc de tan vermella i, això, que la comunicació era per telèfon, què hauria passat, cara a cara?

El noi no era gaire important. Ell només recollia el meu testimoni però m'he avançat donant-li una idea. Anar amb algú de paisà al lloc sospitós i mirar d'identificar la dona misteriosa que va desaparèixer quan els Mossos van aparèixer.... "Bé jo no sé com és el seu mètode de treball, però ja els ho passaeré". I sobretot quan hagin esbrinat o tancat el tema, em trucaran... Una autèntica deferència!!!!!!, de color vermell a punt d'explotar.

:kiss

Comentaris (4)28-06-2016 18:55:48ANECDOTARI

COMPTE!!!!!

Ara ve la campanya d'estiu per encolomar monedes d'altres estats de mides i formes -efígies- semblants.

Us ho poden encolomar a petit coemrç, supermercats on les caixeres van de rutina i que la moneda passa sense ser vista.

Tot i haver inforrmat a les autoritats competents -Mossos d'Esquadra- m'han arxivat la notificació. Però cal informar al petit comerç que els poden fotre igual.

Parlo de la Rossa, la moneda de pesseta, amb la cara de Juan Carlos I i la gallina al darrere, del 75. És més petita que d'una de 20 cèntims i més gran que una de 10 cèntims. De costat, no hi ha gaire diferència.

Comentaris (4)15-06-2016 14:56:23ANECDOTARI

No sóc d'eixe món

Des que la rutina d'anar a Sarral m'imposava prescidir de TV, ara a casa dels meus pares, tampoc me la miro. Se'm fa pesada, sobretot els botiflers que apareixen dia sí i dia també, a la "Nostra"; els documentals en castellà "de la cuatro i 2 de RTVE" que s'empassa ma mare sense entendre res.

Sóc una privilegida. Ara que puc, tampoc tinc ganes d'escoltar música però estic enganxada a la pàgina dels Mossos a Twitter i me n'assabento abans que ho digui la TV.

Com en Raimon, "no sóc d'eixe món"....

Comentaris (1)14-06-2016 14:02:51CATALUNYA

Caminada...

El dia 13 de maig vaig voler posar-me a prova.

Manresa-Montserrat a peu. Organitzat per una associació per recaptar fons contra el càncer, de Manresa i, un grup de Mossos Solidaris, també de Manresa.

Moltes persones preparades van caure pel camí solellat. Al km. 6,8.

Jo i altres valentes ho férem al km 14. Els Mossos van col·laborar remolcant gent que no podia fins a Montserrat. Hòstia que bé a les seves furgonetes, no vam necessitar aire condicionat, tot i que un d'ells, molt sociable i agradable ens ho volia posar fàcil. NO. Allà ens vam fer una foto de grup.

Ben apalancats, això sí.

Un cop a Montserrat, ens van donar coses de propaganda, sobretot aliments i begudes....

En un racó, a l'ombra hi havia un home que em sonava de cara que no sabia qui era. Per internet i hores després de la caminada, vaig saber qui era, perquè amb tota la seva mala educació no m'ho va dir, quelcom semblnt a: "Sóc aquell de la poli". què li costava dir: "Sóc el director de la Policia, n'Albert Batlle". I hagués quedat com un senyor i no com un imbècil.

Això sí, el poli, agent mosso que ens va dur a Montserrat i que va tenir tanta deferència amb mi (Em va abraçar en fer-nos la foto), sí que va quedar bé i, des d'aquest humil blog li voldria fer la meva particular contribució: Fantàstic 13.127!!!!!!! publicant la foto retallada....

I per donar fe del cansament....

Comentaris (2)10-06-2016 12:09:58ANECDOTARI

La No, no sap res, tampoc!

Avui he tingut una visita de rutina amb la psiquiatra que em porta, la Dra. Clara No per fer el seguiment de la baixa. Li he dit que estava més baixa anímica des que va morir Nikolaus Harnoncourt.

I a sac, i sense pèls a la llengua em pregunta: "quien es ese?". -Ratllant la mala educació-.

Un director d'orquestra especialitzat en interpretacions de música antiga.

"Pues, no lo sabía".

No m'estranya gens. A Catalunya i a Espanya no hi ha tradició intel·lectual per a la bona música.

Val a dir que tampoc sabia qui eren els grans compositors amb què es movia Harnoncourt. Els pares de la música.

Sempre passa amb els espanyols. Espanyolades.

Comentaris (1)19-04-2016 20:03:45ESPANYOLADES

No recordava, ara sí!

El meu germà va arranjar un coral d'una Cantata de Bach, la BWV1, per a contrabaix i clarinet i, avui he descobert -potser perquè és menys sentida-, i he tingut la sort que era dirigida pel Mestre que hem perdut: Harnoncourt. Com de bonic és l'estel del Matí. Ell era una bona persona, sabia ensenyar en un assaig, és l'estel del matí....

[https://www.youtube.com/watch?v=POe2fBjbswA&list=RDPOe2fBjbswA#t=0]

Comentaris (1)30-03-2016 23:23:05MÚSICA

Pobresa musical

Ahir anava confiada que una bibliotecària de llarga tragectòria coneixia Nikolaus Harnoncourt.

Doncs no. No sabia qui era. I justament ella que perquè marxem de la biblioteca posa música clàssica.

Jo vaig créixer amb ell, musicalment parlant. Anys 80, quan me'n feia farts d'escoltar la ràdio i conèixer-li la manera de dirigir. Cada vegada he agafat més consciència musical gràcies a ell.

I el món per on em bellugo no sap qui és. Perden un GENI i es queden tan amples.

El món, la gent, la multitud empobrida per culpa d'una televisió que en diuen "nostra" no n'han parlat. Serà que no és espanyol ni fa "música" espanyola, sinó europeu i gran estudiós de les arrels de la Música. Culte...

Jo i molts d'aquest petit món d'escollits l'hem perdut, i ens ha omplert un gran buit difícil de reparar. Tots els bons han mort. Brüggen, Hogwood i ara Harnoncourt.

Jo no vull viure en una època de foscor. Tinc els gats però em falta Ell per recloure'm de la pobresa musical i miserable.

JOHANN NIKOLAUS, COMTE DE LA FONTAINE I DE HARNONCOURT-UVERZAGT, IN MEMORIAM.

(Total ningú em llegirà...)

Comentaris (7)17-03-2016 14:26:54MÚSICA

No hi ha diferències

La societat ens vol etiquetar en 2 gèneres diferents, en emocions i sentiments diferents i això és totalment fals, ara que ho patit en carn pròpia.

M'agradava o no si m'agrada i sovint deia: jo agafo aquest passarell i en 2 mesos, el canvio de dalt a baix.... i d'una manera semblant, m'ho han dit a mi: Jo vivint dos mesos amb tu, parlaria el català tan bé com tu... i és que m'agrada tant el treu català!!!! -ple de catanyolismes, català central, poc original-; m'agrada la teva entonació; m'agrada els colors dels teus ulls -blau verds i amb estrabisme-, però es veu que el meu estrabisme el fascina: et dóna un caire de tranquil·litat fantàstic. Ets tan femenina -què cony ha vist?, justament femenina!!!!-. Un enamorat que guarda una foto meva al mòbil i a sobre quan me l'ensenyava, la petonejava. Quantes vegades ho he fet amb els qui m'he enamorat?

Un enamorament impossible. Ell està casat i té fills i néts. Què vol de mi, una concubina?

Des de la primera i darrera trobada -va descobrir que no tinc casa pròpia i que visc amb els pares-, sembla que el seu profund AMOR hagi perdut empenta.

És la primera vegada que un home, teòricament diferent de gènere, s'enamora de mi. I que consti, d'això fa temps: 6 anys, un amor ocult, secret...

j

Comentaris (0)10-03-2016 14:54:04ANECDOTARI

L'autobús del bestiar

Ahir vaig anar a Ripollet al bonpreu, un dels pocs llocs que hi ha bona comunicació.

De lluny estant, vaig veure el B2 i vaig fer senyals prou clares perquè el conductor m'esperés. Portser devia ser cec... -als seus amiguitos si ha tancat la porta, la torna a obrir- però jo era catala i me la va tancar als morros tot i les senyals perquè s'esperés.

"Que te piensas que esto es como un burro que abro la puerta cuando me da la gana?"

"Però que no ha vist les meves senyals per què no se n'anés?". Devia ser que no, perqupè no va gosar replicar.

Un xarnego del primer seient, se'm va encarar dient-me que jo no tenia raó. Gos llepant a l'altre gos.

"Ah no tinc raó? I no veia, el conductor, que venia corrents tot fent senyals perquè NO se n'anés?.... Puf, els xarnegos sempre tenen raó!".

Suposo que em devia sentir perquè amb un altre que seia esquena per esquena, va assentir amb el cap. Ja n'eren dos contra meu.

Aquell autobús B2 TOTS són xarnegos. Pocs catalans l'agafen. Al final n'haurem de fer perquè no el tornin agafar mai més!

Comentaris (2)24-02-2016 16:42:49ESPANYOLADES

Pàgines: 123456745  <>